(FOTO) Deponija Grabovac – historija predizbornih laži i neispunjenih obećanja

Još jedna deponija truje građane Bosne i Hercegovine.

Deponija Grabovac se nalazi na samom ulazu u Gračanicu, udaljena samo:

🔘 1,6 kilometara zračne linije od Druge osnovne škole,
🔘 1,8 kilometara zračne linije od sajmišta,
🔘 1,9 kilometara zračne linije od Opće bolnice,
🔘 2,5 kilometara zračne linije od skvera u Gračanici.

❗️ Krajem 2018 godine, nekako pred Opće izbore, pompezno je najavljen projekat sanacije i uklanjanja deponije Grabovac. Fond za zaštitu okoliša FBIH u cijelosti je pokrio troškove izrade projekta u iznosu od oko 30 hiljada konvertibilnih maraka.

❗️Institut za građevinarstvo “IG” doo Banja Luka početkom 2019. godine završio je elaborat sanacije i uklanjanja deponije. Svašta se u tom elaboratu obećavalo, od toga da će “u naredne dvije godine područje deponije biti pretvoreno u lijepu zelenu površinu”, do ” reciklažnog dvorišta i ekološki prihvatljivog zbrinjavanja otpada”.

🚫 Naravno, sve je ostalo u domenu predizborne šarene laže, i bilo je to još jedno u nizu ispraznih predizbornih obećanja. Svakodnevno, na deponiju Grabovac pristižu tone i tone novog otpada, o čemu svjedoče fotografije u prilogu, a o sanaciji i uklanjanju deponije niko više i ne govori.

🎯 Da podsjetim, i u ovom dijelu grada žive ljudi, koji zaslužuju normalan život, a ne kontinuirano trovanje i narušavanje zdravlja. Dugi niz godina upućuju očajničke apele za rješavanje ovog problema, ali konkretnih pomaka nema, samo nova obećanja i tako u krug, od izbora do izbora. Iskreno se nadam da neće opet nasjesti na slična obećanja i da će ovaj put bolje razmisliti kome da daju svoj glas #Deponija #Grabovac #Gračanica🎯🚫♻️👎🎭

 

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79