(FOTO) Dileri heroina po Hercegovini koji su uhapšeni u Mostaru jutros predati tužilaštvu

Vođe i članovi grupe koja se dovodi u vezu sa organizovanim kriminalom uhapšena u akciju Federalne uprave policije kodnog naziva STEP u Mostaru predata je Tužilaštvu HNK na daljnje postupanje.

Uhapšeni su od jučerašnjeg hapšenja podvrgnuti kriminalističkoj obradi. Tokom jučerašnje akcije FUP je u Mostaru uhapsio ukupno deset osoba. Privedeni su A. D. (1981.), A. D. (1982.), S. D. (1994.), D. G. (1972.), G. O. (1985.) , M. Š. (1990.), G. M. (1980.), D. P. (1978.), J. K. (1975.) i D. P. (1982.).

Oni se sumnjiče da su na području Hercegovačko-neretvanskog kantona organizovali kriminalnu grupu s ciljem pribavljanja protivpravne imovinske koristi, na čijem je čelu A.D.

Navedena organizovana kriminalna grupa je u posljednjih dvije godine kontinuirano vršila nabavku opojne droge na njima poznat način i od njima poznatih osoba sa drugih područja, te su je ilegalno dovozili u Mostar radi dalje preprodaje.

Nakon nabavke veće količine droge prepakivali su je, a potom preprodavali konzumentima sa područja Hercegovačko-neretvanskog kantona i šire prenosi Klix.


Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79