(FOTO) “Direktorica mi sve smješta, umiješani su i učenici”

Oglasio se i nastavnik E. M. iz Prvoj osnovnoj školi, zbog kojeg se digla velika prašina u Velikoj Kladuši.

On je u izjavi za Avaz kazao da je direktoricu spomenute škole Zehidu Bihorac-Odobašić 2016. godine prijavio Tužilaštvu USK, kada je, kako kaže, bio predsjednik Komisije za javne nabavke, i to zbog sumnjive nabavke 26 tona lož-ulja za školu.

Između ostalog, nastavnik E. M. navodi kako mu se otad direktorica sveti i pravi spletke.

– Zovem se E. M. i nastavnik sam u JU Prva osnovna škola iz Velike Kladuše pune 23 godine. Ovim putem želim reagirati na tekst objavljen na vašem portalu. A radi se o sljedećem.

Direktoricu spomenute škole Zehidu Bihorac sam 2016. godine prijavio Tužilaštvu USK, kao predsjednik Komisije za javne nabavke. Radilo se o 26 tona lož-ulja za potrebe grijanja škole. Na tenderu je pobijedio njen stričević, vlasnik firme “Grand Benz” iz Velike Kladuše.

Tužilaštvo USK je 2018. godine protiv direktorice Zehide Bihorac podiglo optužnicu, koju je Općinski sud u Velikoj Kladuši potvrdio. Otad mi se direktorica sveti i pravi mi spletke. Više puta sam se žalio kantonalnom inspektoru i obavljao razgovor s ministrom obrazovanja USK i upoznao ga s problematikom. Više puta žalio sam se na mobing od direktorice, ali zaštite nije bilo. Premijer kantona je upoznat s radom ove direktorice. Tako se postupa s osobama koje prijave nezakonito djelo.

Treba napomenuti da je spomenuta direktorica uručila dva otkaza kolegicama sa 30 godina staža i da su one na sudu dokazale da su otkazi bili nezakoniti. Ovoj direktorici ostalo je još 20 dana do isteka mandata. Procijenite sami šta je u pitanju.

Učenik inicijala E. G. pravio je lažne ženske profile punoljetnih ženskih osoba i slao ih nastavnicima – rekao je nastavnik E. M.

 

(FOTO) Pogledajte kakve fotografije šalje nastavnik u školi

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79
Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments