(FOTO) Direktoru škole zapalili automobile vrijedne 30.000 KM

O događaju je obaviješten dežurni tužilac Okružnog javnog tužilaštva Banjaluka, koji se izjasnio da se radi o krivičnom djelu oštećenje i oduzimanje tuđe stvari

Za nešto više od dva mjeseca Miroslavu Poprženu, direktoru OŠ Sveti Sava Banjaluka i predsjedniku Aktiva osnovnih škola banjalučke regije izgorjerla su dva vozila, vrijedna više od 30.000 maraka, zbog čega sumnja da su požari podmetnuti.

Drugi put ove godine mu zapaljen automobil: Ovo je direktor škole kojem gore automobili. Član Dodikove stranke

Kako je Popržen rekao za “Nezavisne“, iako je u prvom slučaju kada mu je 16. septembra izgorio “mercedes” vrijedan oko 15.000 maraka, bilo indicija da je u pitanju samozapaljenje, nakon eksplozije njegovog drugog vozila koje je uništeno sinoć u centru Banjaluke, s razlogom sumnja da mu je neko namijerno zapalio oba vozila.

“Prevelika je slučajnost da u tako kratkom roku oba automobila izgore i s razlogom sada sumnjam da su oba zapravo zapaljena. Zaista nemam sumnje ko bi to mogao biti i zašto. U pitanju je totalna šteta na oba automobila”, rekao je Popržen.

Podsjećamo da su oba automobila izgorjela u Srpskoj ulici, a nakon uviđaja kada je polovinom septembra izgorio mercedes utvrđeno je da je u pitanju samozapaljenje i da nema elemanata krivičnog djela.

Automobil je u trenutku izbijanja požara bio parkiran, a na njemu je pričinjena velika materijana šteta.

Poprženov pežo vrijedan oko 17.000 maraka, uništen je sinoć oko 18 časova kada je došlo do požara, a kasnije i eksplozije na automobilu.

(VIDEO) Izgorio automobil direktoru osnovne škole: Pogledajte eksploziju putničnog automobila

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli Crna Hronika BiH (@crnahronikabih)

 

Na intervenciji je bilo šest vatrogasaca sa dva vozila.

“U toku je rad na utvrđivanju svih činjenica i okolnosti ovog događaja”, rekli su iz Policijske uprave Banjaluka.

O događaju je obaviješten dežurni tužilac Okružnog javnog tužilaštva Banjaluka, koji se izjasnio da se radi o krivičnom djelu oštećenje i oduzimanje tuđe stvari.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79