(FOTO) Dirljiv gest koji vraća nadu u bolje sutra

Da li se sjećate kada ste bili mali i čekali da Vam Djeda Mraz donese novogodišnji paketić?

Rijetko šta može da zamjeni takvu dječiju radost kao izraz lica nakon dobijenog paketića. Novogodišnji paketići za svu djecu imaju specijalan značaj koji pamte tokom cijele godine.

Nažalost u BiH brojni klinci i klinceze ostanu uskraćeni za novogodišnje paketiće jer njihovi roditelji nisu u stanju obezbjediti novogodišnje poklone. Iako brojni privatnici, udruženja i neformalne skupine doniraju paketiće domovima i udruženjima koja se brinu o socijalno-ugroženim kategorijama, postoje i pojedinici koji spram svojim mogućnosti žele usrećiti nekoga. U centru Tuzle zabilježen je jedan neobičan prizor. Novogodišnji paketić obješen na kontejneru za smeće, uz ispisanu poruku: “Ako možeš sebi kupit, ne uzimaj, sretna Nova”. Uz želju da paketić završi u pravim rukama, pozivamo vas da u narednoj godini činite dobra djela i svojim postupcima pokažete humanost, kolegijalnost i osjećaj za druge, jer samo sa takvim odnosom svih nas, nada u bolje sutra postoji. (Tuzlanski.ba)

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79