(FOTO) Dječaci koji su se utopili proveli 15 MINUTA POD VODOM

Kako javlja reporter Blica sa lica mjesta, oni ne dozvoljavaju ulazak ni mnogobrojnim novinarima, ali ni građanima koji su došli kako bi se osvježili.

Foto: Zoran Ilić/RAS Srbija
Foto: Zoran Ilić/RAS Srbija

Na jezeru je trenutno u toku uviđaj, a policajci i nadležni tužilac obavili su razgovore kako se roditeljima nastradalih dječaka, tako i sa spasiocima.

Foto: Zoran Ilić/RAS Srbija

Nakon što su joj se utopila dva sina majka krivi spasioce

Prema posljednjim informacijama, roditelji su u trenutku kada se dogodila tragedija bili na obali sa kćerkicom, a potonule dječake je iz vode izvukao jedan od mladića koji se zatekao u blizini.

Prema nezvaničnim informacijama, nastradali dječaci su skoro 15 minuta bili pod vodom.

Spasioci, ali i ljekari Hitne pomoći koji su brzo došli na lice mjesta pokušali su skoro sat vremena da reanimiraju dječake, ali bezuspješno.

Foto: Zoran Ilić/RAS Srbija
Foto: Zoran Ilić/RAS Srbija

Inače, na samom ulazu u kompleks jezera stoji tabla sa upozorenjem da se ne dozvoljava ulaz djeci mlađoj od 10 godina bez pratnje roditelja, a kako su objasnili svakodnevni posjetioci, jezero ima plićak, ali veoma kratak, Očaga je prosječno duboka šest metara, a voda je zamućena.

– Šta se desilo – pita se očajna majka i nastavlja:

– To je trenutak samo”…

Kada su dječaci nestali, spasioci, ali i kupači, krenuli su u potragu. Međutim, Dragana kaže da su ih predugo tražili po obali, a ne u vodi.

– Nisu odmah poskakali u vodu, da jesu, djeca bi bila živa. Oni su trčali okolo. Poslije sat vremena mlađeg su izvadili za noge, onda i starijeg – nastavila je neutješna majka.

A onda su joj krenule suze:

– Nema ih više, otišla su moja djeca…

Dragana dodaje da su prvi put otišli na jezero Očaga.

– Možda je tako bilo suđeno. Šta da pričam? Vodila sam računa o kćerki. Nije bila duboka voda, ne znam kako su mogli da se udave. Jednog do drugog su ih našli – rekla je na kraju Dragana M.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79