(FOTO) DRAMA U MOSTARU: Stala pred bagere da zaustavi uništavanje zelene površine

Bagere koji su se juče pojavili na tom mjestu zaustavila je stanarka Nerina Čevra upozorivši radnike da ne mogu to raditi bez dozvole i znanja stanara.

– Bila sam u šoku kad sam vidjela bagere kako raskopavaju jedino mjesto za dječju igru. Pitala sam ih imaju li kakvu dozvolu, na što su mi odgovorili da nemaju pismenu ali imaju usmenu, što me dodatno šokiralo – kaže Čevra. Nadalje dodaje kako je u razgovoru sa stanarima saznala da mnogi nisu bili upoznati sa ovim radovima, ali je naknadno dobila informaciju da je netko iz mjesne zajednice Rudnik tražio asfaltiranje “kako ne bi prašina ulazile u stanove koji su u prizemlju”.

Ali s obzirom da se radi o javnoj površini koja je trebala biti dječje igralište, ona i drugi stanari se pitaju kako može dolaziti prašina, zapravo kako mogu uopće tu dolaziti automobili.

Tražila je pomoć nadležnih službi da se uključe u rješavanje ovoga problema, ali bageri su se jutros ponovno pojavili na tom mjestu i nastavili sa radovima.

Ponovno je tražila pomoć nadležnih institucija da se zaustavi ta akcija za sada zaštićenih pojedinaca ili grupa, te ne znajući na koji način zaustaviti ove radove odlučila je priču podijeliti s medijima.

Tragajući za informacijom o najnovijem mostarskom problemu uništavanja javnih zelenih površina kontaktirali smo i Službu za inspekcijske poslove Grada Mostara.

Inspektorica u Gradskoj upravi Grada Mostara Jagoda Barbarić je za Klix kazala kako je izašla na lice mjesta gdje je zatekla tamponiranu zonu, ali ne i radnike.

Navodi kako nije upoznata sa ovim izvođenjem radova te da će istražiti slučaj i poduzeti sve potrebne radnje u skladu sa zakonom.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79