(FOTO) Duka snimljen kako je u kafiću dilao drogu: Ekspresno uhapšen!

Duško Kraljević zvani Duka uhapšen je danas u operativno taktičkoj akciji kodnog naziva “Aperkat” koju su izveli policijski službenici Federalne uprave policije. Akcija je izvedena pod nadzorom Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo zbog neovlaštene proizvodnje i stavljanja u promet droge.

Piše: D. Pavlović

“U sklopu navedenih aktivnosti, a na osnovu Naredbi Kantonalnog suda u Sarajevu izvršen je pretres stambenih prostorija koje koristi osumnjičeni na području Kantona Sarajevo, kojom prilikom je pronađeno cca. 100 grama droge kokaina, vaga za precizno vaganje, određena količina novca, mobilni telefonski aparat i sim kartica, te drugi predmet koji potiču ili dovode u vezu sa predmetnim krivičnim djelom”, navodi se u saopštenju sarajevskog tužilaštva.

Kraljević će nakon kriminalističke obrade u Federalnoj upravi policije i zakonskom roku biti predat na dalju nadležnost Kantonalnom tužilaštvu kantona Sarajevo uz Izvještaj o izvršenim krivičnim djelima.

Osumnjičeni je navodno snimljen kako prodaje drogu u jednom sarajevskom kafiću, nakon čega je uhapšen.

Podsjećamo, u sklopu navedenih aktivnosti, 23. decembra uhapšene su tri osobe iz Sarajeva inicijala A.E. (1991.), A.S. (1998.) i J.B. (2001.), kod kojih je prilikom pretresa pronađena i oduzeta određena količina droge canabis sativa L, amfetamin, drobilica, sredstva za pakivanje i vaganje, mobilni telefonski aparati i sim kartice, te drugi predmeti koji potiču ili se dovode u vezu sa predmetnim krivičnim djelima, pojašnjavaju iz Tužilaštva.

U toku ove tromješečne istrage policijski službenici su na području Kantona Sarajevo lišili slobode 10 lica kod kojih je priliko pretresa pronađena opojna droga koju su isti kupili od strane osumnjičenih koji su lišeni slobode u današnjoj akciji.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79