(FOTO) Dva lančana udesa zbog semafora: Ko će odgovarat za nerad?

Redakciji portala Crna-hronika poslali ste informaciju o lančanin sudarima, nezgodama koje se dešavaju zbog pokvarenog semafora, i neprilagođene brzine vozača automobila.

Već duže vrijeme u ulici Olovska ne radi semafor koji stvara probleme pješacima ali i vozačima automobila, te smo tako svjedoci dva lančana udesa na istoimenoj lokaciji.

U prvom u učestvovala tri motorna vozila marke Škoda, Audi i VW.

A u drugom koji se desio sam 60minuta poslije prvog lančanog, učestvovala su dva motorna vozila marke Škoda i VW.

Građani ogorčeni na odgovorne institucije koje ovaj problem ne rješavaju već duže vrijeme.

“Svakodnevno gledam najmanje po jedan sudar i nerviranje pješaka kako proći pješački prelaz. Pitanje vremena je samo kad će neko nastradati, ali tad je već kasno za popravak bilo ćega. Zašto mora neko izgubiti život da bi odgovorni popravili semafor a za to primaju platu, i to iz džepa građana koji plaćaju PDV? Mnogo omladine, djece prolazi ovog rutom, čak je ispredni trolejbuska stanica, uvijek čovjek mora biti na oprezu” – ispričao je za portal Crna-Hronika vlasnik auto-vukanizerske radnje TSC koja se nalazi u istoimenoj ulici.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79