(FOTO) Ekskluzivni snimci sa privođenja Lirima Bytyqija u KPZ Miljacka u Sarajevu

(FOTO) Ekskluzivni snimci sa privođenja Lirima Bytyqija u KPZ Miljacka u Sarajevu


Ekipa Hayat.ba bila je danas na ispred KPZ Miljacka u Sarajevu gdje su pripadnici Interventno-operativne jedinice Sudske policije Federacije Bosne i Hercegovine doveli Bytyqija.

Tamo su pripadnici policije Republike Hrvatske danas isporučili Lirima Bytyqija (Bitićija) kojeg je sarajevska policija označila kao glavnog osumnjičenog za likvidaciju Ramiza Delalića. Lirima su danas na Graničnom prijelazu Orašje preuzeli pripadnici Interventno-operativne jedinice Sudske policije Federacije Bosne i Hercegovine.

Ekstradicija navedenog osumnjičenog lica je izvršena u skladu sa Rješenjem Ministarstva pravosuđa Republike Hrvatske kojim je odobreno izručenje imenovanog u Bosnu i Hercegovinu.

Lirim zvani Svrka, osumnjičen je kako za likvidaciju Ramiza Delalića, tako i pokušaj likvidacije Amira Pašića Faće u Ulici Bazardžani na Baščaršiji.

Svojevremeno se Muhamed Ali Gaši dovodio u vezu sa Bitićijem i likvidacijom Ramiza Delalić. Međutim, pred Kantonalnim sudom u Sarajevu nije dokazana umiješanost Muhameda Ali Gašija u slučaju likvidacije Ramiza Delalića.

Lirim je osumnjičen da je zajedno sa još jednom osobom u Delalića ispalio više hitaca iz automatskog oružja sa prigušivačem. Oni su Delalića sačekali ispred zgrade u Odobašinoj ulici gdje je imao iznajmljen stan. Nakon likvidacije Delalića pobjegli u Audiju A6 zatamljenih stakala.

Pripadnici MUP-a KS-a tada su na licu mjesta pronašli šest čahura automatskog oružja.


Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija