(FOTO) Evo ko je skalperom izmasakrirao prostitutku

TUZLA Kantonalni sud osudio na 15 godina i tri mjeseca zatvora svirepog ubicu

Kantonalni sud u Tuzli osudio je na jedinstvenu kaznu zatvora u trajanju od 15 godina i tri mjeseca 31-godišnjeg Miroslava Erdemovića iz Dragunje kod Tuzle zbog krivičnih djela ubistvo i teška krađa.

Erdemović: Odranije poznat
Erdemović: Odranije poznat

Besvjesno stanje

Erdemović se teretio da je 3. juna prošle godine u blizini petlje Šićki Brod skalpelom izmasakrirao Elviru Tahirović, koja je od zadobivenih povreda nekoliko dana kasnije preminula na Univerzitetskom kliničkom centru (UKC) Tuzla. Nakon što je Elviri nanio niz povreda skalpelom po vratu, grudnom košu, rukama i potkoljenici, Erdemović je ukrao njen mobitel i novac te se dao u bijeg.

– Napadnuta žena ostavljena je u besvjesnom stanju, s povredama opasnim po život. Preminula je 16. juna na UKC-u Tuzla – kazao je Admir Arnautović, portparol Tužilaštva TK.

Erdemović je iz naselja Dragunja kod Tuzle i, kako saznajemo, organima gonjenja je poznat odranije. Na nesretnu ženu je nasrnuo na mjestu gdje se godinama okupljaju takozvane prodavačice ljubavi.

Tahirović zadobila povrede po vratu, grudnom košu, rukama i potkoljenici
Tahirović zadobila povrede po vratu, grudnom košu, rukama i potkoljenici

Produžen pritvor

Međutim, nikad nije bilo zvanične potvrde je li se Elvira bavila tim poslom i je li to bio povod gnusnog napada.

Optuženom Erdemoviću je Kantonalni sud u Tuzli, do pravomoćnosti presude, produžio mjeru pritvora

Rodbinska veza s ratnim zločincem

Od izvora bliskih istrazi saznajemo da je Miroslav Erdemović u rodbinskim vezama s Draženom Erdemovićem, pripadnikom zloglasnog streljačkog voda Vojske RS, koji je učestvovao u srebreničkom genocidu. Dražen Erdemović je pred Haškim tribunalom osuđen na pet godina zatvora zbog učešća u masovnim egzekucijama srebreničkih civila u junu 1995. godine.