(FOTO) ‘GLASOVI SU MI REKLI DA UBIJEM VRAGA’

Kriv je – zaključio je predsjednik vijeća riječkog Županijskog suda Domagoj Vučkov obrazlažući presudu Dinu Kulišeku (25) osuđenom za teško ubojstvo 22-godišnjeg Ivana Jagodića i pokušaja ubojstva tada 19-godišnje Meriem Demo te pokušaj prikrivanja djela u srpnju 2014. godine u Crikvenici.
Dosuđeno mu je 38 godina zatvora, a u kojoj kazni je objedinjeno 29 godina dosuđenih za teško ubojstvo te 12 godina za pokušaj teškog ubojstva.

Radi se o jednoj od najvećih kazni koju je izrekao riječki sud. Ni ovaj put nisu uvaženi stavovi obrane kako Kulišek nije ubrojiv i kako treba biti pušten na slobodu.

“Radi se o bešćutnom, hladnokrvnom ubojstvu”
Podsjećamo, Kulišekov odvjetnik je u svom završnom govoru predložio sudu oslobađajuću presudu.
Zastupnica optužbe Tatjana Čarapić u svojim je završnim riječima pledirala za što veću kaznu, pa i maksimalnu koja se može izreći, a to je 50 godina zatvora.

Photo: Nel Pavletic/PIXSELL
“Radi se o bešćutnom, hladnokrvnom ubojstvu Ivana Jagodića, a Meriem Demo je, srećom, ostala živa zahvaljujući hitnoj medicinskoj intervenciji. Od velikog broja uboda žrtve su trpjele veliku patnju, a nesretni mladić i smrtni strah, naglasila je zamjenica riječke Županijske državne odvjetnice. Naglasila je kako je optuženik bio iznenađen činjenicom da je i nju zatekao u stanu, prijetila je opasnost da ona bude svjedok zločina, pa je i nju ubadao nožem.”
Photo: Nel Pavletic/PIXSEL
Inače, Kulišeku je u prvoj presudi izrečeno 38 godina zatvora.
“Sve je bilo u redu dok mi se nisu počeli javljati glasovi, halucinacije, smrad i vrag u obliku Ivana. Počeo sam komunicirati s tim glasovima koji su me uvjeravali da moram ubiti vraga i to baš ubodom nožem u srce. U literaturi sam čitao da su se neki ljudi zbog takvih glasova javljali za pomoć psihijatrima, ali i da se vrag ne može ubiti jer je on duh. Taj dan nisam odlučio da ću ga ubiti i ne znam što mi se to jutro dogodilo u glavi, ali sam imao neki filing da će se to dogoditi. Ne znam zašto sam tada uzeo nož. Ubojstva se sjećam, ali ne detalja, ne znam koliko puta sam ga ubadao. Meriem se ne sjećam, ne znam zašto sam nju napao, ali eto, barem je preživjela i drago mi je da tako”, rekao je tada Kulišek.
Vijesti.hr
Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79
Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments