(FOTO) Glumica Sanja Burić sahranjena u Sarajevu: Lijepo spavaj, predivna ženo

Bosanskohercegovačka glumica Sanja Burić sahranjena je danas na gradskom groblju Vlakovo. Članovi porodice, mnogobrojni prijatelji, kolege i studenti oprostili su se od profesorice i glumice koja je utjelovila likove u mnogim televizijskim i filmskim ostvarenjima.

Ostavila je neizbrisiv trag i na “daskama koje život znače”, kao i u srcima svih studenata kojima je predavala na Akademiji scenskih umjetnosti.

Velika glumica, a još veći čovjek, rekli bi mnogi. Mnogi će se zauvijek sjećati njene dobrote, iskrenih savjeta i humanosti. Nesebično je izlazila u susret svima kojima je to trebalo, piše Hayat.

Bila je spremna pomoći svima kojima je pomoć bila potrebna.

Na komemoraciji koja je održana prije sahrane govorili su njeni prijatelji i kolege.

“Kao i sa studentima, i cijelu Akademiju kao instituciju si gurala naprijed, ukazujući na mogućnosti kako naša škola može da ide dalje, da bude bolja. Tvojim odlaskom Akademija je izgubila puno više nego što u ovom momentu možemo shvatiti i razumijeti. Ali prije svega, izgubili smo divnu osobu. Osobu na koju si se mogao osloniti. Divno ljudsko biće. Istinskog prijatelja”, rekao je Srđan Vuletić, dekan ASU.

“Zbogom Sanja, zbogom predivna i prelijepa ženo, neka ti bude laka zemlja. Nadam se da si otišla na bolje mjesto…. Bila si veliki drug, iskren i dobar čovjek…. Mi ostajemo značajno siromašniji što smo te ovako rano izgubili…”, samo su neke od oproštajnih poruka od Sanje Burić.

Burić je preminula je 14. septembra u 48. godini od posljedica moždanog udara.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79