(FOTO) Građani samoincijativno uredili prostor oko spomen ploče “Cvijet Srebrenice” iznad Ilijaša

Cvijet Srebrenice urađen je prije nekoliko godina, tačnije 2016. godine, a osim iz Ilijaša, vidi se i s autoputa. Iako ne tako davno urađen, naizgled, prvim utiskom bi neki kazali da je ovaj lokalitet, spomenik, bar po izgledu i stanju u kojem se više mjeseci u godini nalazi zapuštan, i jeste bio.

Međutim, nakon pisanja našeg portala Ibiš Husejinović, doseljenik u Ilijaš samoinicijativno je očistio, odnosno pokosio prostor oko ovog lokaliteta, Cvijet Srebrenice.

U razgovoru za IlijašNet kazao je da se na ovaj potez odlučio nakon čitanja bezbroj komentara na društvenim mrežama koje ne samo da ismijavaju već ovu lokaciju predstavljaju kao totalno zapostavljenom, i zaboravljenom, a sve na krivicu nas doseljenika iz Podrinja.

“Niko me nije platio za ovo, ovo je moj poklon svima koji bi htjeli učiniti nešto a nisu u prilici.” – napomenuo nas je da napišemo.

Prilazi su pokošeni, a poveo je sa sobom i svoje dvije kćeri kako bi mu pomogle da i samu spomen ploču sa natpisom očisti.

Sramota iz Ilijaša: Spomenik za Srebrenicu zarastao, ovo niko ne održava! (VIDEO)

Mi nećemo postavljati pitanja o tome ko treba da ovaj lokalitet održava, u smislu čišćenja, ali kako lokalne vlasti planiraju graditi nešto novo na ovom lokalitetu, a nisu spremne održavati ni postojeće.

Ispod pogledajte fotografije koje smo zabilježili danas na lokaciji “Cvijet Srebrenice” iznad Ilijaša.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79