(FOTO) Građani Sarajeva solidarni sa rudarima: Donijeli im čaj i hranu

Protesti rudara i dalje traju pred zgradom Vlade Federacije Bosne i Hercegovine. Rudari najavljuju da će nastaviti proteste i večeras, a najavili su još masovnije okupljanje za sutra.

Građani Sarajeva večeras su rudarima donijeli čaj i hranu te na taj način iskazali solidarnost sa rudarima koji traže svoja prava.

Podsjećamo, ispred zgrade Vlade FBiH trenutno je više od 500 rudara, cesta je i dalje blokirana, a na terenu je i veći broj pripadnika FUP-a piše Avaz.

I dalje pred Vladom FBiH: Rudari za jutro najavili pojačanje

Radnici iz sedam rudnika u Federaciji Bosne i Hercegovine, koji posluju u okviru Elektroprivrede BiH, su se okupili ispred zgrade Vlade FBiH i protestom iskazuju nezadovoljstvo svojim položajem.

Opozicija na nivou Federacije BiH zbog pozicije rudara i današnjih protesta kritikuje aktualnu vlast. Naša stranka kaže kako Vlada želi životima rudara ugasiti rudnike, a Narod i pravda poziva premijera Fadila Novalića da se vrati u zemlju.

Rudari i dalje u velikom broju ispred zgrade Vlade FBiH. Kako su kazali našem reporteru ujutro očekuju pojačanje, one koji danas nisu mogli doći.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79