(FOTO) Građani u Sarajevu zabrinuti: Zmija se “ušetala” u stan

Visoke temperature u Sarajevu posljednjih dana natjerale su mnoge građane da se u stanovima i kućama pokušaju rashladiti otvaranjem prozora ili balkonskih vrata.

Iz sarajevskog naselja Dobrinja I stigao je jedan takav primjer, koji javnosti možda nebi ni bio zanimljiv da sugrađaninu iz ovog naselja koji stanuje u prizemlju zgrade kroz prozor, osim rashlađenog zraka, u stan nije ušetala i jedna zmija.

Na svu sreću, zmija je na vrijeme uočena i, kako tvrdi čitatelj portala Radiosarajevo.ba ipak nije bila otrovna.

Međutim, građane i iz drugih gradskih naselja zabrinjava sve češća pojava zmija na ulicama ali i drugim vanjskim površinama.

Kako bi provjerili koliko se često prijavljuju slični slučajevu, kontaktirali su Veterinarsku stanicu Kantona Sarajevo.

Kratko su potvrdili da im ovaj slučaj s Dobrinje nije bio prijavljen, te su dodali kako ovog ljeta nisu imali više intervencija iako se o pojavi zmija u gradskim naseljima dosta pričalo.

Kako bi se adekvatno zaštitili od sličnih pojava, potrebno je da građani obrate pažnju na blizinu rastinja i drveća ispred prozora.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79