(FOTO) Granična policija BiH lišila slobode devet osoba, pretreseno 10 lokacija širom zemlje

Po nalogu Tužilaštva Bosne i Hercegovine, policijski službenici Granične policije BiH, provode aktivnosti lišenja slobode i pretresa na više lokacija, zbog kaznenog djela Organiziranje grupe ili udruženja za izvršenje kaznenog djela krijumčarenje migranata, a u svezi sa kaznenim djelom Krijumčarenje ljudi.

Po nalogu tužioca iz Posebnog odjela za organizirani kriminal, gospodarski kriminal i korupciju, policijski službenici Granične policije BiH provode opsežnu akciju pretresa i lišenja slobode osumnjičenih osoba na području Bijeljine, Brčkog i Donjih Žabara.

Radi se o opsežnoj istrazi koja se provodi protiv osoba osumnjičenih da su kao organizirana kriminalna skupina, vršili krijumčarenje migranata uglavnom sa područja bliskog i srednjeg istoka, koji nisu ispunjavali uvjete za zakonit ulazak, boravak i transfer kroz BiH.

Nakon lišenja slobode, osumnjičeni će biti predati postupajućem tužitelju, koji će ispitati osumnjičene, nakon čega će donijeti odluku o daljim aktivnostima u predmetu.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79
Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments