(FOTO) Granični policajci otkrili ilegalne migrante u kamionima

Radeći na sprečavanju ilegalnih migracija preko područja Bosne i Hercegovine, pripadnici Granične policije BiH u utorak su na međunarodnim graničnim prijelazima Rača i Karakaj, na ulasku u BiH, otkrili sedam ilegalnih migranata.

U oba slučaja ilegalni migranti, šest Afganistanaca i jedan Pakistanac, bili su skriveni u teretnim motornim vozilima registarskih oznaka Bugarske i Moldavije.

  - Avaz, Dnevni avaz, avaz.ba

Na prijelazu Rača ilegalni migranti otkriveni su korištenjem specijalističke opreme, dok su na prijelazu Karakaj otkriveni u saradnji sa službenicima Uprave za indirektno oporezivanje BiH.

 - Avaz, Dnevni avaz, avaz.ba Svih sedam stranih državljana predano je pripadnicima Službe za poslove sa strancima BiH i u postupku readmisije vraćeni su na područje Republike Srbije, saopćeno je iz Granične policije BiH prenosi Avaz.

BiH zarađuje milione maraka na odlasku građana: Odricanje od bh. državljanstva košta 800 KM

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79