(FOTO) Helikopterom hitno prevezli bebu iz Sarajeva u Beograd

Pripadnici Helikopterskog servisa Republike Srpske i ljekari i tehničari Univerzitetskog kliničkog centra Srpske danas su izvršili veoma zahtjevan i komplikovana transport novorođenčeta sa teškom urođenom srčanom manom iz Kliničkog centra u Sarajevu za Klinički centar Srbije u Beogradu.

Direktor Helikopterskog servisa Republike Srpske Boban Kusturić rekao je za Srnu da je helikopter u ranim jutarnjim časovima poletio iz Banjaluke ka Istočnom Sarajevu, po zahtjevu Pedijatrijske klinike Kliničkog centra u Sarajevu.

“Preporučeno je ‘hitno izmiještanje muškog novorođenčeta u inostrani kardiohirurški centar radi hitne operativne korekcije urođene srčane mane’, muškog novorođenčeta iz Trnova, rođenog 16. avgusta. Novorođenče sa teškom urođenom srčanom manom, u veoma kompleksnim uslovima, helikopterom Helikopterskog servisa transportovano je uz kompletan monitoring, intubirano je i uz kompletnu farmakološku podršku, pod stručnim nadzorom ljekara specijaliste pedijatrije i medicinskog tehničara-anestetičar, koji su sastavni dio tima za vazdušni medicinski transport”, naglasio je Kusturić.

Novorođenče je upućeno u Institut za majku i dijete u Beogradu radi hitne kardiohirurške intervencije i potrebe za liječenjem u specijalizovanoj neonatološkoj intenzivnoj njezi.

Pripadnicima službe za vazdušni medicinski transport ovo je 48. transport u ovoj godini, a jedan od najzahtjevnijih do sada.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli Crna Hronika BiH (@crnahronikabih)

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79