(FOTO) HGSS spašavao britanskog dječaka koji je ozlijeđen u tučnjavi

Potukla su se dva britanska dječaka u dobi od 14 i 15 godina, a jedan je zadobio ozljede glave.

HGSS je u ponedjeljak navečer sudjelovao u spašavanju jednog britanskog dječaka koji je ozlijeđen u tučnjavi u Planinarskom domu na Paklenici. Naime, potukla su se dva britanska dječaka u dobi od 14 i 15 godina, a jedan je zadobio ozljede glave. HGSS U AKCIJI Izvukli 11 izletnika zametenih na Biokovu, među spašenima i petero maloljetnika Zadarski HGSS zaprimio je dojavu putem Centra 112.
– Unesrećeni je bio neko vrijeme u nesvijesti i dezorijentiran. Dvojica spašavatelja koji su bili u Starigradu nakon odrađenog dežurstva u NP Paklenici, odmah po dojavi su zajedno s članicom Stanice Zagreb krenuli prema planinarskom domu. Nakon dolaska u dom i pregleda unesrećenog, vođa akcije pozvao je spašavatelje iz Zadra, koji su po pokretanju akcije bili u pripravnosti, priopćio je HGSS te dodao:
– Unesrećeni je zbrinut i smješten u UT nosila s kojim je prensen do dna kanjona te je potom predan ekipi hitne medicinske pomoći. Akcija, u kojoj je sudjelovalo osam članova Stanice Zadar, članica Stanice Zagreb te djelatnik NP Paklenica, završena je u 2:45 sati.