(FOTO) Hiljade ljudi na protestima u Bihaću: Očistite naš grad, ulice i mjesne zajednice od migranata, lopova, narkomana…

Počeli su protesti u Bihaću!

Nakon što je proteklih godina, a posebno posljednjih mjeseci eskalirala migrantska kriza u Unsko-sanskom kantonu, građani su ponovo na okupu i dižu svoj glas.

Niko ne može dati tačan podatak koliko se migranata nalazi u Krajini, koliko je nereda bilo proteklih mjeseci, koliko napada… Blizina granice s Hrvatskom i nebriga viših nivoa vlasti dovele su do toga da su centri ovih gradova preplavljeni migrantima. Brojni su zahtjevi građana prema vlastima, ali i međunarodnim institucijama, prije svega prema Međunarodnoj organizaciji za migracije (IOM).

Građani iz Bužima, Cazina, Bosanske Krupe, Ključa, Sanskog Mosta, Velike Kladuše došli su na proteste kako bi iskazali nezadovoljstvo.

Humanitarka Vildana Pečenković rekla nam je da imaju projekt za djecu migranata.

– Mi nismo došli da protesujemo protiv migranata. Nego protiv institucija države koje su nas ostavile na cjedilu – kazala je građanka Bihaća koja je sa kćerkom Unom došla na proteste.

Na protestima su i zabrinuti i ogorčeni roditelji djece iz Velike Kladuše, Općini u kojoj je sigurnosna situacija posljednjih sedmica vrlo napeta zbog migrantske krize.

– Molimo sve roditelje, građane općine Velike Kladuše i Unsko Sanskog kantona, da ne puštaju svoje mališane i djecu u školu od 7. septembra, sve dok Vlada Federacije i Vlada USK ne riješi problem migranata u USK – navedeno je između ostalog u jednom takvom statusu prenosi Avaz.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79