(FOTO) Ima prebivalište u Srbiji: Krije li se bjegunac Milomir Savčić u stanu ove zgrade?

Međunarodna policijska agencije Interpol raspisala je jučer na zahtjev pravosudnih organa BiH međunarodnu crvenu potjernicu za Milomirom Savčićem, koji je optužen za genocid u Srebrenici, a nedostupan je organima gonjenja.

Potjernica je raspisana nakon što je Sud BiH Interpolu BiH proslijedio sve podatke o Savčiću, kojeg Sudska policija u ponedjeljak nije mogla pronaći na adresi poslije određivanja pritvora.

Sud na čijem je čelu Ranko Debevec pustio Savčića da napusti prostorije ove institucije pa zatim zatražio raspisivanje potjernice za njim. Sumnja se da je Savčić pobjegao u Srbiju, iako iz MUP -a ove zemlje to demantiraju.

U naredbi Suda za raspisivanjem potjernice, koja je proslijeđena Interpolu u zahtjevu piše da je Savčić nedostupan organima gonjenja i navedene su adrese na kojima bi se mogao nalaziti.

Jedna adresa stanovanja je Bijeljina, na kojoj nije pronađen, a druga je u Beogradu u Srbiji. Prema izvorima bliskim OSA-i saznajemo da je u pitanju ulica “Kaplara Momčila Gavrića” broj 5.

Upravo je ovu adresu Sud BiH i naveo u zahtjevu za raspisivanjem potjernice.

U blizini zgrade u kojoj Savčić ima prebivalište nalazi se kafić “General”.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79