(FOTO) Incident u blizini granice: Kosovska policija napadnuta granatama i kalašnjikovom

Napad na dva policijska vozila koji se jutros dogodio na sjeveru Kosova četvrti je takav napad od početka mjeseca aprila.

Na vanrednoj konferenciji za novinare održanoj u Prištini zajedno sa generalnim direktorom policije Samedinom Mehmedije, ministar unutrašnjih poslova Kosova Xhelal Svecla izjavio je da su napadnuti policajci koji su išli da izvrše smjenu na graničnim prelazima, prenosi Anadolija.

 

“Danas oko 7:40 sati došlo je do napada na policiju Kosova, koja je išla da izvrši smjenu na graničnim prelazima. Ovaj napad, sada osvjedočen, ručnom bombom i AK-47, kao teroristički akt, izvršen je s ciljem da se zastraše policajci, ali i svi građani Kosova. Različite grupe su u posljednja tri dana izvršile četiri napada na tom području”, rekao je Svecla.

Iz prištinskog MUP-a smatraju da je granata bačena s namjerom da policajcima nanese povrede, ne samo da ih uplaši, ali da zahvaljujući fleksibilnosti policije i oklopnih vozila niko nije povrijeđen.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79