(FOTO) Intervenirali i vatrogasci: Djevojka za volanom “peugeota” izazvala tešku nesreću?

Jedna osoba teško je povrijeđena u saobraćajnoj nesreći koja se jutros oko 3 sata dogodila na Obali Zmaja od Bosne, na tuzlanskoj južnoj magistrali, potvrđeno nam je i z MUP-a Tuzlanskog kantona.

– Nesreća se dogodila u 2.40 sati kada je osoba koja je upravljala vozilom “peugeot” izgubila kontrolu nad vozilom, koje je udarilo u drugo vozilo koje je bilo parkirano u neposrednoj blizini. Tom prilikom teške povrede zadobila je osoba koja se nalazila na mjestu suvozača, a još dvije osobe zadobile su povrede o čijoj se težini ljekari na UKC-u nisu izjasnili – rečeno nam je u MUP-u TK.

Portal Tuzlanski.ba javio je da je automobilom koje je prouzrokovalo nezgodu upravljala je djevojka koja je bila pod uticajem alkohola. S njom u automobilu bile su još dvije osobe, suvozačica naprijed i jedna muška osoba.

Povrijeđenima je prvu pomoć ukazala ekipa Službe hitne medicinske pomoći Doma zdravlja Tuzla koja je povrijeđene prevezla tuzlanski Klinički centar, a intervenirala je i Profesionalna vatrogasna brigada Tuzla.

– Uviđaj su obavili pripadnici Odjela krim-policije PU Tuzla, te je utvrđivanje uzroka nezgode – kazali su u MUP-u TK.

 

Crna hronika / Foto Tuzlanski

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79