(FOTO) Invazija u toku: Pogledajte mapu dosadašnjeg napretka vojske Rusije u Ukrajini

(FOTO) Invazija u toku: Pogledajte mapu dosadašnjeg napretka vojske Rusije u Ukrajini


Rusija je rano jutros započela sveobuhvatni napad na Ukrajinu i gotovo da nema područja koje se smatra sigurnim u toj zemlji.

Kako izvještava BBC-ijeva urednica iz Kijeva Marta Shokalo, eksplozije su sve uznemirile.

“Jutros sam rano dobila poruku od kolege o govoru Vladimira Putina, koji je najavio invaziju. Brzo su počele eksplozije, čula sam ih iz svoje kuće. Ogroman je šok kada shvatite da se napad ne dešava samo na istoku zemlje, već je napadnut i Kijev”, izvještava Shokalo.

Ona naglašava da u Ukrajini više nema sigurnog mjesta.

“Najveći strah za obične ljude u Ukrajini je nestanak struje i nefunkcionisanje interneta. Tada bismo bili stvarno izolovani”, ističe ova novinarka za BBC.

Širom zemlje je prisutna panika, jer Rusija je Ukrajinu napala sa više strana. I na istoku, sa sjevera, od Bjelorusije, ali i s juga. Ruska vojska je zauzela i aerodrom u blizini Kijeva.

U međuvremenu na društvenim mrežama je osvanula mapa dosadašnjeg napretka invazije, a ruska vojska prijeti da zauzme sve više teritorije u Ukrajini.


Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija