(FOTO) Izložen kovčeg s tijelom preminulog patrijarha Irineja, vjernici mu odaju poštu

Kovčeg sa tijelom patrijarha srpskog Irineja nalazi se u sredini hrama i potpuno je zatvoren, a u dijelu glave i grudi prekriven je staklom

U Sabornoj crkvi u Beogradu, gdje je izložen kovčeg s tijelom preminulog patrijarha Irineja, nešto prije devet sati počela je praznična i zaupokojena liturgija.

Kovčeg sa tijelom patrijarha srpskog Irineja nalazi se u sredini hrama i potpuno je zatvoren, a u dijelu glave i grudi prekriven je staklom.

Liturgiju služi vladika dabrobosanski Hrizostom, uz sasluženje vladika šumadijskog Jovana, kruševačkog Davida i niškog Arsenija. Vjernici su mogli da odaju poštu patrijarhu.

БЕОГРАД, 21. НОВЕМБРА /СРНА/ – Ковчег са тијелом блаженопочившег српског патријарха Иринеја припадници Гарде Војске Србије унијели су у Саборну цркву у Београду.

Tijelo preminulog patrijarha Irineja nakon liturgije biće prenijeto u Hram Svetog Save na Vračaru. Patrijarh će sutra biti sahranjen u kripti hrama Svetog Save.

Ranije je Srpska pravoslavna crkva saopštila je da je tijelo patrijarha srpskog Irineja ispraćeno iz Patrijaršijskog dvora u beogradski Saborni hram.

БЕОГРАД, 21. НОВЕМБРА /СРНА/ – Ковчег са тијелом блаженопочившег српског патријарха Иринеја припадници Гарде Војске Србије унијели су у Саборну цркву у Београду.

“Pomen patrijarhu i ocu našem Irineju u Patrijaršijskom dvoru u Beogradu služili su Mitropolit dabrobosanski g. Hrizostom, Episkop šumadijski g. Jovan, Episkop kruševački g. David i Episkop niški g. Ilarion u molitvenom prisustvu Episkopa remezijanskog g. Stefana, vikara Patrijarha srpskog”, objavljeno je na sajtu Srpske pravoslavne crkve prenosi Fokus.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79