(FOTO) Iznenadila nas je navala gostiju u Neum, kao da je špica sezone

Istakao je kako se nada da će građani BiH znatno više posjećivati izuzetne destinacije po cijeloj zemlji i nakon otvaranja granica.

Neum je pun, kao da je špica sezone, kazao je za Oslobođenje predsjednik Turističke zajednice Neuma Davor Krešić.

Već sada su sve sobe u Neumu zauzete, kao da je sredina devetog mjeseca, a ne kraj šestog. Iskreno, malo nas je i iznenadila ovolika navala gostiju, kao i rezervacija soba, koja je posebno bila pojačana u protekla dva dana – kazao nam je Krešić.

Prema njegovim riječima, za ovakvu situaciju najviše mogu zahvaliti odluci Vlade Hrvatske o svojevrsnom zatvaranju granica za stanovnike iz BiH, odnosno uvođenje obaveznog 14-dnevnog karantina.

– Trenutno nema nikakvih posebnih dešavanja, jer, kao što rekoh, nismo očekivali ovoliki broj gostiju. No, u toku su razgovori o programu za ljetnu serzonu, tako da će već u periodu od 15. sedmog krenuti različita dešavanja, koja će trajati sve do 15. devetog – dodao je Krešić.

Istakao je kako se nada da će građani BiH ostati svjesni svega što BiH ima kao turističku ponudu, te da će i nakon otvaranja granica ipak u većem broju posjećivati jedini bh. grad na jadranskoj obali, ali i druge, kako je rekao, izuzetne destinacije kojima obiluje BiH prenosi Oslobođenje

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79