(FOTO) Jak vjetar prevrnuo kamion

Jak vjetar koji puše u pojedinim dijelovima BiH počeo je stvarati probleme vozačima. Naime, u Kupresu je puhao toliko jak vjetar da je prevrnuo kamion.

Jak vjetar puše u jugozapadnim krajevima naše zemlje, pa se vozači pozivaju na opreznu vožnju. Na ovim dionicama upozorava se na mogućnost srušenih stabala ili granja na kolovozu. Skreće se pažnja i na učestale sitnije odrone zemlje ili kamenja.

Obustava saobraćaja na snazi je u tunelu Karaula na magistralnom putu Kladanj – Olovo, gdje se izvode sanacioni radovi. Saobraćaj je na ovoj dionici preusmjeren preko starog prijevoja Karaula, navodi BIHAMK.

Na magistralnom putu Zenica – Nemila, kroz tunel Vranduk, tokom dana saobraća se dvosmjerno od 5 do 21 sat. U vremenu od 21 sat do 00:30 sati vozila se propuštaju naizmjenično, dok je u vremenu od 00:30 do 5 sati saobraćaj kroz tunel obustavljen.

Za vrijeme obustave vozila do 7,5 tona ukupne mase koriste obilaznicu kroz naselje Tetovo, a vozila iznad 7,5 tona preusmjeravaju se na alternativne pravce Doboj – Šićki Brod – Sarajevo i Žepče – Zavidovići – Olovo – Sarajevo.

Sporije zbog radova saobraća se i na magistralnim putevima: Sarajevo – Trnovo (u mjestu Krupac), Srebrenik – Orašje (u tunelu Ormanica), Doljani – Metković (između graničnih prijelaza) i Ključ – Bosanski Petrovac (na prijevoju Lanište).

Zbog učestalih padavina kolovoz je pretežno mokar. Na svim dionicama savjetuje se oprezna vožnja, prilagođena stanju i uvjetima na putu.

Na graničnim prijelazima zadržavanja nisu duža od 30 minuta.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima!

Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79