(FOTO) Još jedno vršnjačko nasilje u školi u BiH: Jedan učenik zadobio potres mozga, drugi pred isključenjem iz škole

 

Prethodnog dana došlo je do vršnjačkog nasilja u svlačionici Tehničkog školskog centra u Karakaju kada je jedan učenik zadobio tjelesne povrede i ogrebotine na glavi koje su izazvale krvarenje. Sve navedeno dogodilo se poslije časa fizičkog vaspitanja dok su se učenici presvlačili. Povrede je zadobio maloljetni učenik dok je povrede nanijeo drugi učenik koji je takođe maloljetan.

Prema riječima oca povrijeđenog dječaka, u toku prethodnog dana dijete iz škole mu je kući došlo krvave glave i odjeće, nakon čega je odmah dijete odveo u hitnu pomoć. Nakon što je pregledano, moje dijete je prebačeno u bolnicu gdje su konstatovali lakši potres mozga. Razumijem da se dječaci u tim godinama sukobljavaju, ali ovoliko nanošenje povreda u školskim prostorijama je previše i ogroman šok za mene. Nakon pregleda u hitnoj stigla je i policija, što mi je jako teško palo. Očekivao sam da je to ranije urađeno od strane profesora koji moje dijete uče već tri godine u školi i rukovodstva te iste škole.

Svi u porodici smo pod stresom, moj sin je pored fizičkog bola pretrpio i stres koji se produbljuje maltretiranjem putem društvenih mreža od grupe dječaka koji su posmatrali cijeli ovaj napad. Mirno su gledali i kada je moje dijete gurnuto s leđa, a nakon toga brutalno udarano u glavu od svog kolege iz razreda, umjesto da pomognu povrijeđenom oni su to sve snimali mobitelom. Posebno me boli što me niko iz škole nije odmah nazvao kao roditelja da obavijesti o onom što se desilo i pripremi za šok, prije nego ugledam dijete. Vjerovatno ću dijete ispisati iz škole, a o drugim koracima odlučit ću kada dobijem i zvanične informacije od nadležnih organa, rekao nam je R.H. otac povrijeđenog dječaka.

Iz Policijske uprave Zvornik na upit o navedenom slučaju nisu odgovorili jer se radi o maloljetnim licima i uputili su nas na Okružno tužilaštvo u Bijeljini koje je nadležno za ovaj slučaj.

Iz TŠC-a Zvornik su o navedenom slučaju rekli da im je neizmjerno žao zbog svega što se dogodilo te da se sve odigralo dosta brzo, a da je povrijeđeni učenik napustio školu i školsko dvorište prije nego se napadač pronašao i počelo sa utvrđivanjem svega što se dogodilo kako nalaže pravilnik naše škole. Učenik koji je počinio ovaj vid nasilja odmah je dobio smanjenje vladanja i status Pred isključenje, potvrđeno je iz TŠC-a u Karakaju. Kao škola stavljamo se roditeljima i svim učenicima ove škole na raspolaganje kako bi se ovaj slučaj do kraja razjasnio i spriječilo da se ponavlja u budućnosti. U kontinuitetu se borimo protiv vršnjačkog nasilja i posljednjih godina smo ovaj problem u našoj školi sveli na minimum, tako da nam je sve ovo prethodnog dana bilo veliki šok i poprilično nas izbacilo iz takta.

U stalnom smo kontaktu sa članovima porodice povrijeđenog dječaka i u potpunosti im se stavljamo na raspolaganje kako bi se ovaj problem riješio na najbolji način. Nakon svega što se dogodilo, garantujemo da se ovo našem povrijeđenom učeniku više neće ponoviti do kraja njegovog školovanja.

Policijska uprava Zvornik kontaktirala je školu i direktor Goran Grujić je dao izjavu u svojstvu odgovornog lica ustanove. Takođe, stojimo na raspolaganju istražnim organima u cilju što efikasnijeg rješavanja slučaja.

U toku je istraga nadležnih organa u ovom slučaju i mi ćemo sve učiniti da se Zakon sprovede do kraja i utvrde sve činjenice, saopšteno je za portal zvornički ba.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79