(FOTO) Jučer ubila muža, danas u Tužilaštvu

Merzija Delalić (56) privedena je u Tužilaštvo KS nakon što je ubila supruga Seada Delalića (57).

– Osumnjičena nam je predata i bit će zadržana 24 sata. Nakon što je postupajući tužilac ispita, odlučit će o daljnjim mjerama – kazala nam je Azra Bavčić, portparol Tužilaštva Kantona Sarajevo.

Podsjećamo, ona je supruga ubola kuhinjskim nožem nakon žestoke porodične svađe. Osumnjičena je istražiteljima kazala da je sa Seadom u braku bila 30 godina, ali da je posljednjih 15-ak godina među njima vladala netrpeljivost, jer je, prema njenim riječima, Sead često konzumirao alkohol.

Supružnici su se često svađali, a sve je eskaliralo oko ponoći, kada je Sead nasrnuo na Merziju tokom rasprave. Njoj se u tom momentu u ruci našao kuhinjski nož.

Osumnjičena je tokom saslušanja kazala da se Sead zateturao te pao na nju dok joj je u ruci bio nož. Na žrtvi je tokom vanjskog pregleda pronađena jedna ubodna rada u sredini grudi. Nož je izuzet i poslan na vještačenje. Merzija je, također, policajcima kazala da je od supruga trpjela verbalno nasilje, ali da je nikada nije tukao te da te incidente nije prijavljivala.

Kako saznajemo, supružnici imaju sina koji se nalazi u inozemstvu.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79
Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments