(FOTO) Kada će biti riješena likvidacije djevojke sa jagodama?

Prije tačno sedam godina na tržnici u Bihaću od postavljene eksplozivne naprave ispod suncobrana na štandu sa jagodama nastradala je djevojka Sabina Dulić, dok je njena strina i vlasnica štanda Izeta Dulić ranjena u nogu.
Na mjestu tragedije jučer su se na komemorativnom skupu okupili prijatelji, komšije i preostali članovi porodice Dulić, među njima i Izeta koja se i danas koristi štakama zbog posljedica ranjavanja, te Sabinin brat Demir Dulić.
Sabinini otac i majka u međuvremenu su preminuli, u velikoj mjeri i usljed tuge za izgubljenom kćerkom, ne dočekavši da se misterija oko njene likvidacije razriješi.
Istraga je i dalje bez konkretnih rezultata, a Sabinin brat Demir kaže da nikada neće odustati od toga da traži pravdu od nadležnih organa.
– Zadnji put kada sam tražio informacije u Tužilaštvu, kazali su mi da su predmet opet dodijelili novoj tužiteljici koja, vjerujem, ni ne zna kako se moja sestra zvala.
Samo prebacuju taj predmet jedni sa drugih i nikad ništa konkretno da se pomakne u istrazi. Bojim se da je to sve zataškano jer ne mogu prihvatiti činjenicu da ne mogu rasvijetliti likvidaciju, ko je postavio eksploziju na tržnici, ko je odgovoran za taj čin terorizma, kome je to trebalo, pita se brat Demir.

Bomba od koje je Sabina poginula bila je postavljena kod štanda sa jagodama kao mina iznenađenja, na način da se samo stručna osoba mogla s tim pozabaviti. Ipak, tokom istrage nikako se nije mogao utvrditi motiv. Ni danas nikome u Bihaću nije jasno zašto bi stručnjak za eksplozive montirao bombu na potez za jedan mali štand sa jagodama koji je jedva jednoj osobi mogao da obezbijedi sredstva za život tokom sezone jagoda. Misterija je utoliko veća jer ni Sabina ni njena strina Izeta Dulić nisu imale neprijatelja. Lokalna policija je imala i pomoć forenzičara FUP-a, ali predmet i dalje stoji neriješen,piše Oslobođenje.

Poznat uzrok eksplozije u kojoj je život izgubio Bišćanin Mehrudin Dedić

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79
Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments