(FOTO) Kako bi se smanjile ogromne gužve na Baščaršiji: Postavlja se ograda na kombi-stajalištu

Na Baščaršiji, na stanici za kombi-vozila, postavlja se rukohvatna ograda u dužini od 37 metara.

Naime, na ovoj lokaciji primijećene su velike gužve u saobraćaju zbog zaustavljanja putničkih vozila, vozila gradskog saobraćaja i putnika, te je pješacima bilo izuzetno otežano kretanje.

– Kako bi se osigurao neometan prilaz putnika kombi-vozilima i spriječile gužve, općinski načelnik dao je nalog da se po hitnom postupku pristupi rješavanju ovog problema. Na terenu je za radove zadužen Sektor za tehničke poslove i izabrani izvođač firma Fadž company iz Sarajeva, a sve bi trebalo danas biti završeno. Za radove je izdvojeno oko 3.000 konvertibilnih maraka.

Zbog jake frekvencije saobraćaja u ovom dijelu Starog Grada, Općina je reagovala i 2016. godine izmjenom režima saobraćaja u Ulici Sagrdžije i postavljanjem vertikalne i horizontalne saobraćajne signalizacije. Od novembra 2016. godine u ulici Sagrdžije, na dijelu od Bakijske džamije do Baščaršijskog trga, koriste se dvije saobraćajne trake, gdje se iz jedne skreće na desnu stranu-u ulicu Mula Mustafe Bašeskije, a iz druge trake lijevo-ispod taksi štanda, u ulicu Safvet-bega Bašagića. Time je uvedena potpuna zabrana parkiranja vozila ispred objekata, u desnoj traci – a što je ranije bila praksa brojnih vozača, podsjećaju iz općine Stari Grad prenosi Oslobođenje.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima!

 

Uoči velikog skupa u Beču: “Pravda za svu Djecu”

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79