(FOTO) Kako i zašto je HDZ BiH politizirao školstvo u Hercegovini

Izgled učeničkih svjedočanstava u Zapadnohercegovačkom kantonu izazvali su gnijev javnosti u toj regiji. Naime, na svjedočanstvima se nalazi grb HNS-a kao krovne organizacije HDZ-a BiH što je znak da je školstvo u tom kantonu potpuno politizirano u smjeru jedne stranke i organizacije.

Tim povodom danas se saopćenjem oglasio i HRS (Hrvatska republikanska stranka) koja ističe i zahtjeva da školstvo bude politički nezavisno.

– Kvalitetno obrazovanje je jedan od najvrijednijih resursa kojeg možemo ostaviti budućim naraštajima. Kontrola obrazovanja je obilježje totalitarnih režima. Jesmo li na pragu takve kontrole?

HNS odavno je u službi propagande politike vladajuće stranke odnosno HDZ-a BiH, to je jasno ukoliko se samo pogleda izbor predsjedništva navedene organizacije.

image

Izgled svjedočanstva u ZHK / HRS

Danas vidimo da na dokumentu Ministarstva obrazovanja, nauke, kulture i sporta stoji logotip HNS-a. Ovaj logotip je diskriminirajući za sve koji HNS smatraju nedostojnim onoga za što se predstavlja, a to je krovna organizacija Hrvata u BiH. HNS je krovna organizacija HDZ-a BiH i njihovih koalicijskih partnera, ništa više od toga.

HRS se, u potpunosti, zalaže za neovisno školstvo bez bilo kakvog političkog uticaja. Ukoliko dopustimo politički uticaj u školstvu, a nažalost svjedoci smo kako se on svaki dan povećava, naša budućnost u potpunosti je dovedena u pitanje!, navodi se u saopćenju Hrvatske republikanske stranke prenosi Oslobođenje


Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79