(FOTO) Kako su banjalučki policajci pronašli i uhapsili ubicu iz Srbije

Pripadnici Policijske uprave (PU) Banja Luka su jučer su u okviru operativne akcije kodnog naziva „Logan“ uhapsili S.S. iz Novog Sada, S. S., M. G. i B. Đ. iz Banja Luke, zbog sumnje da su počinili više krivičnih djela iz oblasti zloupotrebe droga, falsifikovanja isprava, kao i drugih krivičnih djela.

Kako je saopćeno je iz PU Banja Luka, izvršenim provjerama kroz službene evidencije utvrđeno je da je za S. S. iz Novog Sada raspisana Međunarodna Interpolova potjernica zbog teškog ubistva.

Operativnim radom, policajci su došli do saznanja da S. S. koristi falsifikovanu ličnu kartu na ime Nikola Radišić i da se pod tim imenom kreće na području Grada Banja Luka.

Pretresima stana i drugih prostorija koje koristi S. S. iz Novog Sada na području Banja Luke oduzeto je oko 30 grama kokaina, oko 60 grama marihuane, veća količina novca, vaga za precizno mjerenje, mobiteli, falsifikovana lična karta Republike Srbije na ime Nikola Radišić, falsifikovana lična karta i vozačka dozvola Švicarske na ime Nikola Radišić kao i drugi predmeti koji se mogu dovesti u vezu sa izvršenjem krivičnih djela, navodi se u saopćenju.

Mjere i radnje u okviru ove akcije su preduzete pod nadzorom Okružnog javnog tužilaštva Banja Luka, a po naredbama Osnovnog suda u Banja Luci.

U toku je kriminalistička obrada osumnjičenih.

Po završetku navedenih aktivnosti S. S. bit će predat u Sud Bosne i Hercegovine.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79