(FOTO) Kome je bačena eksplozivna naprava u Sarajevu: Muškarac bacio bombu na pogrešnu kuću

U Sarajevu u ulici Mrakuša br. 2 u Općini Centar večeras oko 20 sati je u dvorištu kuće aktivirana nepoznata eksplozivna naprava.

Kako je potvrdila Mersiha Novalić, portparol MUP-a Kantona Sarajevo, prilikom aktivacije nije bilo povrijeđenih osoba te je pričinjena samo materijalna šteta. Kako javlja “Avazov” reporter sa lica mjesta, može se vidjeti da je u eksploziji oštećena kuća i automobil koji je bio parkiran u blizini.

Policija je na terenu i obavlja uviđaj. Pogledajte fotografije sa mjesta događaja.

(FOTO) Stanovnici Soukbunara na rubu incidenta: Objekat ćemo srušiti mi, nemamo više šta izgubit

“Kako doznaje portal Crna-Hronika eksplozivna naprava bačena je na pogrešnu zgradu. Ovo je klasični pritisak protiv komšija koji se mjesecima bore protiv nelegalnog objekta koji se gradi u Sarajevu.

I kada smo digli glas, krenuli su napadi pljačke, pokušaj ubistva . itd itd.. i da…mislim da su eksplozija nema veze sa uposlenicom Općine Starog grada.. Ovo je u pitanju građevinska mafija a ja sam na drugoj strani sa 20 komšija…a Bingo je jak.” – izjavio je komšija Elmedin Medo Kobiljak za portal Crna-Hronika.”

Očevici navode da je eksplozija bila vrlo snažna, a također je oštećen i automobil koji je bio parkiran u blizini.

U toj kući žive Emir i Alija Švraka, nezvanično je potvrđeno za Klix.ba. Emir je vlasnik objekta, a Alija je njegova supruga, inače pomoćnica načelnika za Opću upravu i inspekcijske poslove, dugogodišnja uposlenica inspekcije u Općini Stari Grad.

Zbog toga je i načelnik ove općine Ibrahim Hadžibajrić došao na mjesto događaja i prisustvovao vršenju uviđaja

Podsjećamo građani mjesecima, godinama bije bitku za živote i imovinu desetina stanovnika Soukbunar. Na ovoj lokaciji se zahvaljujući nelegalnoj izgradnji pokrenulo klizišta koje prijeti stanovnicima, a ugrožen je i rezervoar Skenderija na kojem su očite pukotine.

Danas je poslao posljednje upozorenje načelniku Općine Centar Srđanu Mandiću, ali i gradonačelnici Benjamini Karić i predsjedniku Naroda i pravde Elmedinu Konakoviću koji su se oglušili na brojna upozorenja i molbe građana sa ovog područja. 

– Javno prozivam gradonačelnicu Sarajeva i predsjednika Naroda i pravde pošto su se oglušili na dosadašnja tagovanja na postovima sa dokazima i informacijama koje se tiču  katastrofe koja se može (čitajte HOĆE)  kad tad očito  desiti i ugroziti ne samo uži  lokalitet MZ Soukbunar  nego i snabdijevanje vodom Opštine Centar i Stari Grad. Znači, cijeli grad Sarajevo.

–  Devastirana je lokacija rezervoara Skenderija i svih okolnih objekata uz nezakonito date dozvole o čemu postoje dokazi. Načelnik Mandić se oglušio o sve naše molbe i pisma. Ovo je katastrofa, rekla nam je jedna stanovnica ovog naselja koja strahuje od svake kiše jer je na zidu iznad kuće vidljiva pukotina koja svakim danom postaje sve veća.

 

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79