(FOTO) Komšije nastradale porodice Brkić iz Vogošće: Bili su primjer drugima

Komšije nastradalih Brkića koji su bili nastanjeni u vogošćanskom nasljeu Rosulje, od jučer su u velikom šoku.

Almira Brkića, koji je bio član kućnog savjeta zgrade u kojoj je živio, spominju po dobru. Jedan od komšija je ekipi Hayata kazao da je to bila porodica za primjer.

Almir, njegova supruga Lamija, kćerka Fatima i sin Bilal svako na svoj način bili su za primjer drugima, reče nam jedan od komšija. Nije želio komentarisati priče koje kruže ovim naseljem, a po kojima je navodno Sarajevogas jučer rano ujutro zbog curenja plina intervenisao u njihovom stanu. Navodno je, kako se priča, u vratima stana ostao ključ, pa je Almir zamolio jednog od komšija da provjeri plin i zaključa stan.

Nakon stravične nesreće, policija je u stanu obavila uviđaj. Po okončanju istog, stan je zapečačen zbog sprovođenja detaljnije istage, odnosno prikupljanja dokaza.

Prema nezavaničnim informacijama, na mjestu nesreće nije bilo tragova kočenja, što je još više zainteresiralo istražne organe pod kojim okolnostima i kako je došlo do stravične nesreće.

Dječak Bilal, koji je jedini ostao živ u ovoj nesreći, smješten je na Klinici za neurohirurgiju KCUS-a, i nema povreda opasnih po život.

Izvor blizak portalu Hayat kaže da dječak od jučer neprestano plače, doziva roditelje i sestru. Uz dječaka je od jučer u bolnici najbliža rodbina, a danas bi ga trebali posjetiti i predstavnici Osnovne škole ‘Zahid Baručija’ iz Vogošće, kao i škole u kojoj je radio njegov otac Almir.

Brigu o dječaku, kako saznajemo, vjerovatno će preuzeti njegova tetka.

(VIDEO) Dječak koji je ostao bez porodice u nesreći nema težih povreda

Dženaza bi se najvjerovatnije trebala obaviti u ponedjeljak. S obzirom na tom da je Almir sa Sokoca, a njegova supruga Lamija iz Fojnice, rodbina nastradalih odlučit će gdje će biti ukopani.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79