(FOTO) Konaković objasnio šta su radili na bageru

Poplave koje su pogodile Kanton Sarajevo najveće probleme su napravile na području općina Ilidža i Novi Grad, a kantonalni zvaničnici od ranih jutarnjih sati organizovali su nekoliko aktivnosti kako bi se situacija stavila pod kontrolu.

Između ostalih, na terenu se od ranih jutarnjih sati nalaze i ministar privrede Kantona Sarajevo Adnan Delić, predsjedavajući Skupštine Kantona Sarajevo Elvedin Okerić, kao i predsjednik NiP-a Elmedin Konaković.

(FOTO) Ko je bolje obišao poplave: Izetbegović helikopterom ili Konaković bagerom?

“Na bageru smo ušli u poplavljeni dio trafostanice u Reljevu. Donijeli hranu ljudima i dogovorili gdje i kako da prokopamo iskope da voda izadje.

Prokopali su ljudi iz firme “Bosman” iskope odmah nakon dogovora. Nivo vode se smanjio. Jednog smo radnika kroz prozor izvukli na suho. Sa @nerminmuzur ušli u poplavljena područja na Ilidži i razgovarali sa ljudima koji imaju štete na objektima.

Sinoć smo obišli načelnika Berila u Trnovo. Obišli smo poplavljeni dio u Kijevu, branu koja je veoma važna. Stanje je malo bolje, al’ nije još kraj.

U nekim dijelovima vodostaj raste. Za vas koji pišete da smo došli da se slikamo, par slika. Za nas pišete da smo došli da se slikamo, a premijer Federacije je došao da obidje teren :-)” napisao je Konaković

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli dinokonakovic (@dinokonakovic)

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79