(FOTO) Kontejneri puni, smeće se ne odvozi: Ko je odgovoran za sramotu u glavnom gradu?

Građani Sarajeva su u posljednje vrijeme bezmalo iznenađeni stanjem i čistoćom oko kontejnerskih mjesta.

Kako je vidljivo na fotografijama koje su nam poslali nezadovoljni čitaoci, na pojedinim kontejnerskim mjestima u glavnom bh. gradu vidljive su velike količine otpada.

Građani su nezadovoljni i s pravom pitaju da li je posrijedi nemar nadležnih komunalnih službi koje treba da paze na redovan odvoz smeća ili pak neki drugi faktor.

Pojedine fotografije razbacanog smeća zabilježene su u strogom centru Sarajeva, što svakako nije lijepa slika niti poruka svim posjetiocima i turistima koji namjeravaju ostaviti svoj novac u šeheru.

U tom smislu, pokušali smo kontaktirati portparola KJKP ‘RAD’, ali do objave našeg teksta nismo uspjeli dobiti detaljnije informacije.

Ranije su se iz ovog preduzeća oglasili kazavši da pojedine lokacije namijene odlaganju otpada nisu pristupačne za komunalna vozila, dok, s druge strane, nesavjesni vozači i građani nepropisnim parkiranjem i nesavjesnim zbrinjavanjem smeća također doprinose takvim situacijama.

U svakom slučaju, bez obzira na uzrok, a posebno u pogledu nepristupačnosti pojedinih lokacija, što građanima nije mjerljiv razlog, to ne umanjuje odgovornost nadležnih za narušenu komulanu sliku glavnog bh. grada.

Prizori onečišćenih kontejnera zasigurno ne idu u prilog sve bližoj ljetnoj turističkoj sezoni, te narušavaju imidž Sarajeva kao olimpijskog, turističkog i grada bogatog kulturno-historijskim znamenitostima, piše Hayat.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79