(FOTO) Lažna nagradna igra u kojoj osvajate 400KM goriva: “Ne budite naivni i ne nasjedajte!”

Još jedna lažna nagradna igra namamila je veliki broj naivnih građana koji misle da su svojim klikom dobili 400KM goriva za svoj automobil. Lažna nagradna igra povezana je sa Viber prevarom koja ovih dana kruži internetom. Više o tome možete pročitati ovdje.

Građani Bosne i Hercegovine danas su zatrpali sumljivim porukama koje im stižu na Viber. “stisni link ovaj, stisni link onaj” – sve je to prevara. Ako ste dobili ove poruke danas, pokušali su vas prevariti. Ono što je čudno, jeste da ovog puta poruke šalju poznati autori, ljudi s kojima se dopisujete tj koji su već nasjeli na hakersku prevaru. Budite oprezni – poručuju iz portala Crna-Hronika.

Oglasili su se i iz kompanije Petrol koji su kratko saopštili.

[UPOZORENJE] ❗❗❗ Primijetili smo da postoji lažna web stranica sa Petrol logotipom koja komunicira nagradnu igru. Petrol BiH ne stoji iza navedene aktivnosti i nema nikakve veze sa istom. Ukoliko primijetite ovakvo ili slično lažno nagrađivanje, molimo vas da ne otvarate linkove niti ih dijelite dalje.

Nevjerovatan je i sljedeći podatak, da su hakeri odlučili namatiti naivne građane i komentarima na nagradnoj igri. Pa su tako Lhea Bernardino, Andreas Alcudia, Navato Delena, Brian Hermosa, Emili Amy, na perfektnom bosanskom jeziku ostavili niz pozitivnih ocjena na ovu lažnu nagradnu igru.

Ne budite naivni i ne nasjedajte na ove prevare

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79