(FOTO) Led rasvjeta otjerala lopove sa parkinga

Na adresu redakcije portala Crna-Hronika poslali ste informaciju o smanjenu provala, i obijanja automobila na području Alipašinog polja i Otoke u Sarajevu.

“Ovaj parking do jučer bio je u potpunom mraku, na svaki zvuk alarma sam ustajao i provjeravao da li je riječ o mom automobilu. Imao sam neugodnih situacija sa sitnim provalama, a komšije često i sa krupnim. Nova rasvjeta, nama običnim ljudima itekako mnogo znači. I ko god da je zaslužan za ovo, svaka mu čast” izjavio je stanovnik Sarajeva za portal Crna-Hronika.

Ovih dana izvode se radovi na obnovi i modernizaciji rasvjete na parkinzima u općini Novi Grad , koja nije mjenjana 30-40 godina. Potpuno nova rasvjeta u ovoj godini će biti postavljena na 26 velikih parkinga, a obnovljena na 23 lokacije, u mjesnim zajednicama Staro Hrasno, Čengić Vila, Otoka, Aneks, Alipašino Polje B-1 i B-2, Alipašino Polje C-1 i C-2, Saraj – Polje, Dobrinja A, Dobrinja C, Dobrinja D. Time će biti osvijetljeno oko 40 posto parking prostora u Novom Gradu, financiranih od stane ove Općine.

 

 

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79