(FOTO) Likvidator Ramiza Delalića lišen slobode i isporučen BiH!

Hayat.ba objavljuje ekskluzivne fotografije snimljene danas na Graničnom prijelazu Orašje. Tamo su pripadnici policije Republike Hrvatske danas isporučili Lirima Bytyqija (Bitićija) kojeg je sarajevska policija označila kao glavnog osumnjičenog za likvidaciju Ramiza Delalića. Lirima su danas na Graničnom prijelazu Orašje preuzeli pripadnici Interventno-operativne jedinice Sudske policije Federacije Bosne i Hercegovine.

Ekstradicija navedenog osumnjičenog lica je izvršena u skladu sa Rješenjem Ministarstva pravosuđa Republike Hrvatske kojim je odobreno izručenje imenovanog u Bosnu i Hercegovinu.

U skladu sa Rješenjem Kantonalnog suda u Sarajevu o određivanju mjere pritvora i naredbom istog suda osumnjičeno lice će od strane službenika sudske policije biti sprovedeno u nadležnu pritvorsku jedinicu – kazneno popravni zavod.

Lirim zvani Svrka, osumnjičen je kako za likvidaciju Ramiza Delalića, tako i pokušaj likvidacije Amira Pašića Faće u Ulici Bazardžani na Baščaršiji.

Svojevremeno se Muhamed Ali Gaši dovodio u vezu sa Bitićijem i likvidacijom Ramiza Delalić. Međutim, pred Kantonalnim sudom u Sarajevu nije dokazana umiješanost Muhameda Ali Gašija u slučaju likvidacije Ramiza Delalića.

Lirim je osumnjičen da je zajedno sa još jednom osobom u Delalića ispalio više hitaca iz automatskog oružja sa prigušivačem. Oni su Delalića sačekali ispred zgrade u Odobašinoj ulici gdje je imao iznajmljen stan. Nakon likvidacije Delalića pobjegli u Audiju A6 zatamljenih stakala.

Pripadnici MUP-a KS-a tada su na licu mjesta pronašli šest čahura automatskog oružja.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79