(FOTO) Lunapark kod sarajevske Vijećnice podijelio građane: Oglasili se i iz općine Stari Grad

Lunapark, koji je postavljen prekoputa Vijećnice, podijelio je građane Sarajeva. Jedni smatraju da ovo mjesto gdje se najčešće održavaju kulturni događaji nije adekvatno za ovakav sadržaj, dok se drugi podržali ovaj potez.

U Općini Stari Grad ističu da nastoje objektivno sagledati obje strane i donositi odluke koje su u interesu građana, ali i u interesu ove lokalne zajednice.

– Općina Stari Grad Sarajevo je, putem Službe za investicije i komunalne poslove, izdala odobrenje privrednom društvu DURMES d.o.o. Cazin za privremeno korištenje javne površine na lokalitetu novoizgrađenog višenamjenskog trga u ulici Avdage Šahinagića u svrhu postavljanja zabavnih sadržaja za djecu (bungee jumping, caruseel sa figurama, trampoline i dječije figure). Korisniku je izdato odobrenje za korištenje javne površine u periodu od 01.10. do 19.10.2021. godine. Odobrenje je izdato u skladu sa Zakonom o korištenju javnih površina na području KS, kao i istoimenom Odlukom na osnovu kojih su propisane cijene i izvršen obračun za korištenje javne površine – kažu iz Press službe Općine Stari Grad.

Dodaju da će od postavljanja dječijeg, zabavnog mobilijara na višenamjenskom trgu apsolutno niko neće imati nikakve štete, ali će pružiti djeci i njihovim roditeljima mogućnost zabave i razonode.

– I djeca u općini Stari Grad zaslužuju zabavne sadržaje, a zasigurno će ih koristiti i djeca iz drugih općina. Krajnje je licemjerno postavljati pitanja pozivajući se na komentare nedobronamjernih osoba, te gradskih vijećnika čiji se krajni angažman svodi na statuse i komentare na društvenim mrežama. Da smo se obazirali na takve komentare, danas na toj lokaciji ne bi bila ni podzemna garaža, ni višenamjenski trg čija se gradnja osporavala šest i po godina i napravljeni su samo upornošću i istrajnošću općinskog načelnika Ibrahima Hadžibajrića. Da je bilo do drugih, mi ne bismo gradili i razvijali ovu lokalnu zajednicu, nego se bavili retoričkim pitanjima i davali građanima pusta obećanja. Mi tako ne radimo. Uvijek ćemo slušati mišljenje naših građana, ali prednost ispred subjektivnog mišljenja dajemo struci i službenim procjenama – kažu iz Press službe.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79