(FOTO) M17 – Čuvajte se papirnog policajca!

Skretanje pozornosti vozača na ovaj način prvi put se koristi kod nas dok je ovo česta praksa policija u drugim zemljama.

U mjestu Ostrožac kraj Konjica u blizini škole na magistralnom putu M-17 na dva su mjesta postavljene makete prometnog policajca. ”Policajac od papira”, kako smo se uvjerili na licu mjesta, ”trzne” vozače pa oni koje prometni znak da je škola u blizini ne natjera na smanjenje brzine, reagiraju kad ugledaju policajca.

Skretanje pozornosti vozača na ovaj način prvi put se koristi u HNK dok je ovo česta praksa policija u drugim regijama. Tako je i ovaj policajac ”posuđen” iz Kantona Sarajevo jer su mu oznake tamošnje policije.

Inače, iz MUP-a Hercegovačko-neretvanskog kantona najavljeno je kako bi se na prometnicama uskoro trebao naći i sustav Renata koji putem nadzornih kamera nadzire promet. Za sada je 12 kamera instalirano na području Mostara, a planirana je realizacija i instalacija na područjima svih gradova kantona prenosi Bljesak.

 

 

 

 

 

View this post on Instagram

 

Urnebesno: Maketa policajca pored puta u BiH (FOTO)

A post shared by Crna Hronika BiH (@crnahronikabih) on

 

Urnebesno: Maketa policajca pored puta u BiH (FOTO)

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79