(FOTO) Majka nastradalog Adnana: Već 2 mjeseca nismo obavili dženazu mom sinu!

Kantonalno tužilaštvo u Sarajevu čeka nalaz obdukcije tijela Adnana Hadžagića koji je smrtno stradao tokom policijske potjere na Vratniku krajem jula ove godine, potvrdio je za Alem Hamzić, portparol Tužilaštva KS.

– Dežurni tužilac je po događaju izašao na lice mjesta i rukovodio uviđajem. Tada su poduzete određene mjere i radnje, a između ostalog naređeno je da se obavi obdukcija preminulog. Obdukcija je izvršena, ali nalaz do danas nismo zaprimili, kazao je Hamzić.

Porodica nastradalog Hadžagića za CH: “Dokazat ćemo da je naš rahmetli Adnan ubijen”

Poštovanje, ja Hatidža Hadžagići, majka nastradalog Hadžagić Adnana do danas od datuma 31.7 pod ne razjašnjenim okolnostima. Pa vas povodom toga želim obavijestiti da nam nije dostavljen pismeni dokaz ni ti nalaz vještaka Hamze Žujo. Istragu vodi tužiteljica Željka Tomić u saradnji sa Federalnim MUP-om. Na svaki naš pokušaj da pravnim putem dobijemo bilo kakav dokument, o čemu se tu zapravo radi, dobijali smo odgovor da se čeka nalaz sudskog patologa, međitim sudski patolog tvrdi da je dostavio nalaz.

 

Tužiteljica Željka Tomić na osnovu njene inicijative je poslala nalaz koji mi ne posjedujemo u Tuzlu radi drugog mišljenja patologa Vede Tuce. Ali s obzirom da je prošlo skoro dva mjeseca a dzenaza još nije obavljena i mi kao porodica nemamo više nikakvih pravnih lijekova da se borimo za pravdu i istinu nastradalog rahmetli Adnana Hadžagića, mog sina.

Hoće li biti istrage o smrti Adnana Hadžagića: Tužilaštvo čeka nalaz obdukcije

 

Tužilaštvo u par navrata je očitivalo usmeno nalaz patologa međutim tvrde da nalaz nije upotpunjen. Patolog Hamza Zujo tvrdi da je nalaz upotpunjen. I mi imamo jedan dio nalaza koji ćemo vam proslijediti u obliku fotografije. U Tužilaštvu neće da me prime i imam neugodne scene. Tretiraju me kao da sam kriminalac a ne majka nastradalog a pri tome još sam i invalid. Ovom prilikom vas molim da objektivno sagledate situaciju i objavite ovaj tekst kako bi javnost bila upoznata sa ovim slučajem jer se radi o smrti mog djeteta. Skoro dva mjeseca se nismo htijela oglašavati jer su me u Tužiteljstvu savjetovali da to nije dobro po ovaj predmet. Međutim ovo je prekršilo svaku mjeru i ja više ne mogu da šutim. Zato vas opet molim da objavite ovaj tekst u moje ime i mog sina rahmetli. U prilogu vam šaljemo jedan jedini dio koji smo dobili od Tužilaštva. Svim silama se trude da sabotiraju i zastaškaju šta se ustvari tu desilo po pitanju mog sina. Tijelo je još uvijek u prosekturi Bare i dženaza još nije obavljena zbog maliverazacija koje oni izvode.” – izjavila majka Hadžagić Hatidža za portal Crna-Hronika.

 

Adnanove povrede od kojih je nastradao su: Slomljena rebra, prsna kost, bubreg odbijen jetra napukla, te unutrašnje krvarenje grudnog koša, navodi majka nastradalog Adnana za naš portal.

  • Nelogično jer do te noći nije imao flaster na tom dijelu tijela.
  • Neločicno je isto da nema ni jednu frakturu na ekstremitetima.

Od policije je bježao vjerovatno iz razloga što je bio u društvu sa osobom koja već ima potjernicu ali to nije razlog da se i on tretira na taj način i da se puca u njegovom pravcu. Postoje ljudi koji su očevidci ali su nam rekli da im je neko zaprijetio iz policije da ne smiju nikakve izjave davati i da u slučaju da čuju ili imaju informaciju da su pričali s nekim iz porodice, da će imati problema do kraja života. Ne postoji policijski izvjestaj o ispaljivanju hitaca. Mi kao porodica ćemo na sve moguće pravne načine boriti da dokažemo da je nas Adnan rahmetli ubijen, kao i mnoga druga djeca za koje javnost zna i ništa se godinama ne poduzima.” – ispričao je cijeli događaj za portal Crna-Hronika brat nastradalog Adnana.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79