(FOTO) Migranti koji su bili pred Birom kombijima odvezeni u kamp Lipa

U poslijepodnevnim satima, baš u vrijeme kad se građani Bihaća okupljaju pred Birom i protestuju već preko dva mjeseca, pred bivši kamp su stigla tri kombi vozila u kojima su se nalazili migranti.

Reporter USKinfo.ba koji se u tim trenucima nalazio ispred kampa javlja da se radi o Službi za poslove sa strancima. Građani su parkirali vozila i nisu dozvolili prolazak, pa su se kombiji vratili.

(FOTO) Građani jedinstveni: Ovako će završiti svaki pokušaj otvaranja Bire i dolaska migranata

Neslužbeno saznajemo kako je u njima bilo 46 migranata. Policija se nije miješala, odnosno nije intervenisala.

Nakon toga, pred bivši kamp stiglo je i vozilo Vatrogasne jedinice Bihać koje je parkirano na ulaz u kamp.

U ovim trenucima od migranata iz kampa Lipa smo dobili fotografije na kojima se vidi kako kombiji sa migrantima koji su bili pred Birom ulaze na Lipu.

Da li su migranti gore bili i smješteni, pa su vraćeni nazad ili se radi o novim licima, u ovim trenucima pokušavamo saznati.

Međutim, prava je sreća da ovaj nepromišljeni potez Službe za poslove sa strancima nije izazvao teže posljedice, budući da su migrante dovezli pred Biru baš u trenutku kada su građani došli na redovni protest koji je danas održan 79. put prenosi Uskinfo.

(FOTO) Vatrogasci parkirali vozilo i blokirali ulaz u kamp

 

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79