(FOTO) Migranti u Ključu pod snijegom, na otvorenom: Mnogi pokazuju znakove jake prehlade

U srijedu 12, jučer 31 dovežen migrant iz Bihaća u Ključ. Ukupno njih 43 za dva dana. Njih 26 sinoć je prenoćilo na otvorenom, na jačim snježnim padavinama, na minusu od 2 stepena.

 

Mnogi pokazuju znakove jake prehlade, jednoj ženskoj osobi je ukazana ljekarska pomoć u Domu zdravlja Ključ. Zbunjeni su, bez novca, ne znaju kako dalje, a očekuje se da snježne padavine neće prestati u sljedećih nekoliko dana i da će temperature padati sve niže ispod nule.

Crveni križ Ključ nastavlja sa svojim redovnim aktivnostima, tako da su jutros podijelili doručak i dodatne deke za promrzle migrante na punktu u Velečevu.

Većina njih je izjavila da imaju novac za prevoz u Sarajevo, ali njih deset nema, tako da se očekuje da će, iako se ovdje nalaze već dva dana, ostati i dalje dok se ne riješi na neki način prevoz za iste.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79