(FOTO) Mitropolit Hrizostom uručio Svemiru Osmanagiću gramatu zahvalnosti

Mitropolit Hrizostom uručio Svemiru Osmanagiću gramatu zahvalnosti

Piše: D. Pavlović

Njegovo Visokopreosveštenstvo Gospodin Hrizostom, mitropolit dabrobosanski, 19. novembra 2020, u palati Mitropolije u Sarajevu primio u audijenciju prof. dr Semira Osmanagića. Prijem je upriličen od strane mitropolije, a povodom uručenja gramate zahvalnosti i poštovanja za lično angažovanje Gospodina Osmanagića oko uređenja drevnih srpskih grobalja u Visokom i na Koševu.

“Uvaženi Gospodin Osmanagić je samoinicijativno pokrenuo uređenje i zaštitu odnosnih grobalja na čemu mu je Visokpreosvećeni izuzetno zahvalio i uručio mu arhijerejsku gramatu zahvalnosti i poštovanja”, navodi se u saopštenju Mitropolije Dabrobosanske.
U otvorenom i prijateljskom druženju Hrizostom i Osmanagić su razgovarali o arheologiji ne tlu Bosne i Hercegovine i o potrebi što većeg angažovanja nadležnih institucija BiH-e na otkrivanju, izučavanju i zaštiti ogromnog arheološkog potencijala na tlu BiH.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79