(FOTO) Motociklisti iz Sarajeva krenuli prema Potočarima

Učesnici 11. Moto-maratona za Srebrenicu, nakon defilea kroz glavni grad Sarajevo, uputili su se prema Potočarima.

U okviru obilježavanja godišnjice genocida u Srebrenici počinjenog jula 1995. godine, od 9. do 10. jula 2022. godine organiziran je 11. Moto-maraton Srebrenica 2022. godine.

Organizatori su saopćili kako se na moto-maraton prijavilo više od 700 učesnika iz nekoliko država Evropske unije i regije.

Moto-maraton ima internacionalni karakter, s obzirom da će pored motorista iz BiH, učestvovati i motoristi iz Hrvatske, Slovenije, Austrije, Njemačke, Italije, Švedske, Švicarske, Turske i drugih država.

Prema protoku u subotu 9. jula učesnici koji dolaze izvan Bosne i Hercegovine krenuli su iz Bihaća preko Ključa, Donjeg Vakufa, Travnika stigli u Sarajevu.

Defile u glavnom gradu Bosne i Hercegovine održan je danas odakle su se moristi uputiti prema Kladnju, Vlasenici i Bratuncu, a u večernjim satima očekuje se dolazak u Potočare piše Klix

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79