(FOTO) Može li ko spriječiti ovakve situacije: Migrat pokazivao polni organ na saobraćajnici u Sarajevu

Građani BiH osjećaju se nesigurno zbog sve većeg priliva migranata i njihovog slobodnog kretanja po gradskim sredinama.

Koronavirus je malo zaustavila ovaj prili u našu zemlju, ali se pretpostavlja da će sa dolaskom ljepšeg vremena i poboljšane epidemiološke situacija ponovo doći do većeg broja

U samom Sarajevu svakodnevno stižu pritužbe i prijave građana. Krađa, fizički nasrtaji i zaplašivanje. Policija reaguje u skladu sa nadležnostima, međutim, neuređen sistem i dozvola migrantima da se slobodno kreću, pogoršavaju situaciju.

Posljednja uznemirujuća situacija u samom centru Sarajeva desila se prije nekoliko dana, kada je jedan migrant tik uz samu saobraćajnicu i pored automobila skinuo hlače i pokazivao spolni organ.

Brojni građani su uznemireno ovo posmatrali i javili nadležnim službama.

 

Policija je brzo reagovala.

Prekršajna djela su problem jer naš sud ne prihvata nemogućnost utvrđivanja identiteta, odnosno da se nepoznatoj osobi izrekne kazna. U KS trenutno ima preko 5 hiljada migranata. S aspekta bezbijednosti, država mora učiniti ovaj problem vidljivim. Ravnomjerno raspoređivanje migranata bi olakšalo život njima a i građanima BiH.

Građani BiH očekuju brže reakcije. Ne žele da se nesigurno osjećaju u domovima. Na potezu su državne vlasti koje bi konačno morale ovaj problem staviti pod kontrolu.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79