(FOTO) MUP RS bogatiji za još 4 specijalna vozila!

U Centar za obuku stigla još četiri nova specijalizovana vozila „Despot“

Ministar unutrašnjih poslova Republike Srpske Dragan Lukač potpisao je u Centru za obuku u Zalužanima ugovor o primopredaji četiri nova vozila „Despot“ sa direktorom Tehničkog remonta Bratunac Slavenom Ristićem.

Ministar Lukač je istakao da je „Despot“ izuzetno oklopno vozilo sa sjajnim performansama i služi za unapređenje bezbjednosti u Srpskoj i zaštitu građana. Dodavši da Specijalna antiteroristička jedinica sada ima devet „Despota“ i da naredne godine očekuje isporuku još jednog.

Pohvalivši ostvarenu saradnju MUP-a Srpske i Tehničkog remonta Bratunac, ministar je podsjetio da je prvo vozilo „Despot“ razvijeno zajedničkim snagama uz podršku Vlade Srpske od milion KM.

„Sa Tehničkim remontom Bratunac imamo potpisan ugovor o isporuci novih pištolja i do kraja godine očekujemo da ćemo dobiti 1.500 komada. Nadam se da ćemo razvijati i ostale projekte značajne za MUP Srpske”, najavio je danas ministar Lukač.

Direktor Ristić je izjavio da je „Despot“ moderno oklopno vozilo koje je proizvedeno u Republici Srpskoj.

„Tehnički remont Bratunac imaće još kvalitenih proizvoda, a od izuzetnog značaja je što „Despot“ izvozimo, a intersovanje za njega je sve veće”, rekao je direktor Ristić i izrazio uvjerenje da će biti nastavljena dobra saradnja sa MUP-om Srpske.

Potpisivanju ugovora prisustvovao je i direktor Policije Republike Srpske Siniša Kostrešević

„Despot“ je savremeno oklopno, multifunkcionalno, terensko vozilo sa pogonom na sva četiri točka namijenjeno za širok spektar djelovanja policije i oružanih snaga.

Vozilo je dugo šest metara, visoko skoro tri metra, mase oko 14 tona, sa oklopom otpornim na projektile do 12 milimetara.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79